Etusivu Esittelyssä Edullinen hääjuhla ulkona – Kuinka järjestää kauniit ulkohäät pienellä budjetilla

Edullinen hääjuhla ulkona – Kuinka järjestää kauniit ulkohäät pienellä budjetilla

by Edulliset Häät
edullinen hääjuhla ulkona

Kuvittele kaunis kesäpäivä ja olette vanhassa ladossa omannäköisissänne häissä. Ympärillänne on tuoreen heinän ja kukkien tuoksua. Tämä on teidän hetkenne, ilman jatkuvaa huolta rahasta. Voitte nauttia ja juhlia yhdessä ystävienne ja perheenne kanssa. Pieni budjetti ei tarkoita, että juhlasta tulisi vähemmän muistorikas. Luovuus ja henkilökohtainen kosketus tekevät päivästä unohtumattoman ja tyylikkään.

Monet parit ovat löytäneet omatoimisista koristeista ja kierrätysmateriaaleista lämpöä häihinsä. Esimerkiksi vanha lato voi luoda juuri oikeanlaisen tunnelman hääjuhlaanne. Se luo maalaisromanttisen ilmapiirin, teidän unelmienne mukaisesti1

Tekemällä juhlasta ulkona, voitte hyödyntää luonnon kauneutta ja kesän tunnelmaa. Järjestämällä hääjuhlan edullisesti ulkona, ette uhraa laatua. Sen sijaan voitte tuoda esille omaa persoonallisuuttanne ja luovuuttanne. Hyödyntäkää arvojanne ja verkostoanne saadaksenne aikaan juhlan, joka on sekä upea että budjettiystävällinen. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat teitä suunnittelussa.

Keskeiset huomiot

 • Luo juhla, joka kuvastaa teidän tyyliänne ja persoonallisuuttanne.
 • Hyödynnä luovuutta ja kekseliäisyyttä pitääkseen kulut hallinnassa.
 • Käytä henkilökohtaisia kontakteja ja verkostoja järjestelyjä helpottaaksesi.
 • Kustannustehokkaat DIY-koristeet tuovat lämpöä ja merkityksellisyyttä juhlaan.
 • Vanhan ladon maalaisromanttinen tunnelma voi olla täydellinen ulkoilmajuhlat.

Valitse täydellinen ulkotila

Ulkohäät luovat unohtumattoman tunnelman. Oikean paikan valitseminen on tärkeää. Huomioi koristelut ja palvelut.

Suomenlinna / Pirunkirkon juhlasali

Suomenlinna tarjoaa historiallisen taustan Helsingissä. Pirunkirkon juhlasali on tilava ja historiallinen. Voit koristella sen itse ja tehdä omat catering-sopimukset.

Kytäjän Juhlatila, Hyvinkää

Kytäjän Juhlatila Hyvinkäällä sopii maalaisromanttisiin häihin. Idyllinen maaseutumiljöö on upea. Lisäpalvelut ja avulias henkilöstö tekevät järjestämisen helpoksi.

Villa Sofia, Tampere

Villa Sofia Tampereella sopii pieniin hääjuhliin. Kaunis ympäristö ja ammattitaitoinen henkilöstö tekevät päivästäsi erityisen. Varaus on helppoa, ja tilaa voi muokata mielensä mukaan.

Varaa tiloja ajoissa

Häiden suunnitteluun kuuluu paljon työtä, ja tilojen varaaminen ajoissa on tärkeää. ennakkovaraukset

Ennakkovaraukset

Ennakkovaraukset ovat tärkeitä, jotta saat haluamasi paikan. Suositut ajat täyttyvät nopeasti, joten varaa aikaisessa vaiheessa. Tutki vaihtoehtoja ja varaa ajoissa, erityisesti suosittuina aikoina.

Suosituimmat ajat

Kesähäät ovat monien suosikkeja, ja kesällä paikat voivat olla todella kysyttyjä. Esimerkiksi Petäjäveden rippileiri pidetään kesäkuussa 2024, mikä vaikuttaa saatavuuteen2. Siksi ennakkovaraus on välttämätön, jos haluat tietyn päivän häillesi.

Budjettivaihtoehdot

Edullisia juhlapaikkoja voi löytää hyvällä suunnittelulla ja varaamalla ajoissa. Tutki eri paikkoja ja niiden hintoja. Juhlatilan vuokra voi vaihdella 800 eurosta 3900 euroon tai yli3. Tiukalla budjetilla kannattaa harkita joustamista päivämäärässä. Näin löydät helpommin edullisia vaihtoehtoja ilman suuria kompromisseja.

Hyödynnä luonnon koristeet

Suomen upeat maisemat sopivat ulkohäiden taustaksi. Luonnon kuten kukkien ja oksien käyttö vähentää koristelukuluja4. Kukkakaari lisää romantiikkaa puutarhahäihin4. Älypuhelimilla otetut kuvat ovat tärkeitä. Siksi kaunis ympäristö on olennainen5. Tässä on joitakin ideoita luonnollisiksi koristeiksi häihin.

 1. Kukkakimput: Käytä paikallisia kukkia, kuten ruusuja ja päivänkakkaroita.
 2. Viherkasvit: Lisää vehreyttä oksilla ja lehdillä.
 3. Kynttilät ja lyhdyt: Illalla ne tuovat lämpöä ja tunnelmaa.
 4. Itse tehty kukkakaari: Koristele käyttämällä luonnon kukkia ja oksia.

Kesä on suosittu aika häille Suomessa4. Ulkohäitä vietetään puutarhassa, hyödyntäen luonnonkoristeita.

\

Omat ruoat ja juomat

Ruokien ja juomien itse hankkiminen voi säästää paljon hääbudjetissa. Monet juhlapaikat Suomessa antavat tuoda omat tarjoilut. Tämä auttaa pitämään kustannukset kurissa ja lisää henkilökohtaista tunnelmaa juhliin6.

Juomien säästövinkit

Itse hankitut juomat voivat merkittävästi pienentää juhlakuluja. Esimerkiksi Helsingissä sijaitsevat Pirunkirkon Juhlasali ja Villa Furuvik mahdollistavat omien juomien tuonnin. Catering-palvelun tarjoavat hekin6.

Tietyissä paikoissa, kuten Pirkan Pirtti Pirkkalassa, voit tuoda omat juomasi. Näin saat juhliisi intiimimmän tunnelman6. Viskien ja sikarien tarjoilu voi lisätä hääjuhlaan teemallista tunnelmaa7.

hääjuhla omat juomat

Itse tehty buffet

Itsetehdyt tarjoilut tekevät häistä erityisen mieleenpainuvat. Ne voivat myös säästää rahaa. Esimerkiksi Tanhuanpään tila Hämeenlinnassa ja Kreivilän Kivinavetta Turussa sallivat omien tarjoilujen tuomisen6.

Ajattele, voit tarjota lempireseptejäsi vieraille. Tämä tuo juhliin perinteitä ja rakkaudella tehtyä ruokaa.

Alla olevassa taulukossa on esimerkkejä hääpaikoista. Ne sallivat omat ruoat ja juomat ja tarjoavat muita palveluita:

Hääpaikka Kaupunki Vieraiden määrä Erityispiirteet
Pirunkirkon Juhlasali Helsinki 100 Omat ruoat ja juomat, historiallinen
Tanhuanpään tila Hämeenlinna 90 Omat ruoat ja juomat, koristeet
Kreivilän Kivinavetta Turku 150 Lava ja äänijärjestelmä
Pirkan Pirtti Pirkkala 100 Omat ruoat ja juomat, ulkotilat

Edulliset häämekot ja asusteet

Voit löytää edullisia häämekkoja ja asusteita kierrätyksen ja omien projektien kautta. Suomessa on monia paikkoja, joista löytyy kierrätettyjä hääpukuja. Vuokraaminen ei ole enää niin suosittua, mutta vaihtoehtoja on yhä olemassa8.

Verkossa, esimerkiksi Niceoo Bridalissa, on monenlaisia edullisia vaihtoehtoja9. Budjettitietoisille morsiamille kierrätetyt pluskokoiset häämekot ovat hyvä valinta9.

Kierrätetyt hääpuvut

Kierrätetty hääpuku voi säästää paljon rahaa. MyDAY.fin verkkokaupasta saa alennusta10. VIP-asiakkaana saat vielä lisää alennusta rajoitetun ajan10.

Kauden aikana ostaminen voi myös vähentää kuluja9.

DIY asusteet

Itse tehdyt asusteet voivat vähentää hääkuluja. Ompelemalla voi luoda tyylikkäitä asusteita helposti. Näin saatte henkilökohtaisia ja uniikkeja asusteita.

Ompelija auttaa teidät tekemään täsmälleen toiveidenne mukaiset korut. Tämä voi tuoda säästöjä ja tehdä asusteistanne ainutlaatuisia.

DIY-projekteissa käynnistään kierrätysmateriaaleihin. Näin tuette ekologiaa ja säästätte rahaa. Pienellä vaivalla saatte persoonallisia hääasusteita ja -mekkoja.

Pihan ja puutarhan käyttö juhlatilana

Pihajuhlat ovat mahtavia lämpimällä säällä. Tarjoten upean juhlaelämyksen ulkona. On tärkeää miettiä suunnitelmaa, joka sisältää valaistuksen ja tunnelman. Tämä tekee ulkotapahtumasta unohtumattoman.

Tunnelman luominen alkaa valaistuksen ja kalustuksen suunnittelusta. Nämä pitäisi valita niin, että ne tuovat esille juhlan teeman ja ympäristön.

Hääsuunnittelu pihajuhlia varten

Hääsuunnitteluun kannattaa ryhtyä ajoissa. Keskeistä on keskittyä ruokaan ja juomiin, sillä ne ovat tärkeä osa juhlaa11. Suunnittele istumajärjestys etukäteen. Se auttaa vieraita tutustumaan toisiinsa ja luo mukavaa ilmapiiriä11.

Järjestä pihajuhlat kokonaisina paketteina. Näin vältät suuret omatekoiset valmistelut ja säästät aikaa11.

Valaistus ja tunnelma

Valaistus on avainasemassa luotaessa tunnelmaa pihajuhliin. Valoketjut, lyhdyt ja muut valonlähteet luovat taianomaista fiilistä11. Kaunis pihasisustus vähentää koristeiden tarvetta ja tekee tilasta viihtyisän11.

Käytä luonnon elementtejä, kuten kukkia ja oksia koristeina. Ne tuovat tilaan kauneutta ja persoonallista tunnelmaa halvalla11.

pihajuhlat

Aloita valaistuksen suunnittelu hyvissä ajoin. Kokeile erilaisia valaisimia löytääksesi sopivan tunnelmavalaistuksen juhliisi. Varmista käytännöllisyys, kuten riittävä varavirta ja säänkestävä valaistus. Näin juhlat sujuvat ilman ongelmia.

Viihde ja ohjelma pienellä budjetilla

Järjestämällä hääohjelman itse voit säästää paljon. Itse tehdyt kilpailut ja esitykset tuovat häihin persoonallisen tunnelman. Esimerkiksi rapujuhla voi maksaa vain 150 € per henkilö ja viihdyttää 25 vierasta12.

Ei ole pakko käyttää paljon rahaa viihdyttäjiin. Harkitse vaikka skottilaisen musiikin tuomista juhliin. Tapahtumatuottajan työ on todella stressaavaa, joten itse järjestäminen voi olla helpompaa13.

Taikurit ja mentalistit voivat elävöittää iltaa ilman isoja menoja. Sushi-ilta kotona voi tulla 80 € per henkeä kohden. Pomppulinna tai hattarakone tekevät juhlasta hauskan alk. 69€13.

DIY-ratkaisut sopivat budjettiin. Esimerkiksi itsetehdyt pelit tuovat hauskuutta14. Juhlaviihde Clubin jäsenyys tarjoaa alennuksia erilaiseen viihteeseen13.

Web-sivujemme päivitys voi aiheuttaa häiriöitä. Mutta monipuoliset palvelut Helsingissä ja muualla tekevät juhlastasi ikimuistoisen14.

Kutsu vieraita elektronisesti

Sähköiset kutsut ovat loistava tapa säästää rahaa. Ne ovat edullisempi vaihtoehto kuin perinteiset paperikutsut. Samalla ne ovat ympäristöystävällisiä, mikä on monille tärkeää.

On hyvä idea aloittaa elektronisten kutsujen suunnittelu ajoissa, jos häät ovat kuuden kuukauden päästä15. Sähköiset kutsut tavoittavat vieraat nopeasti. Ne tekevät vieraslistan hallinnasta helpompaa.

Lähetä kutsut noin kuukausi ennen hääpäivää16. Näin varmistat, että vierailla on tarpeeksi aikaa järjestelyihin.

sähköiset kutsut

Elektroniset kutsut voi mukauttaa juuri sinun tyyliisi sopiviksi. Tämä tapa säästää rahaa ja tekee häistäsi modernit. Käytä hyväksesi sähköisiä kutsuja tehdäksesi juhlistasi unohtumattomat!

Edullinen hääjuhla ulkona: parhaat vinkit

Järjestä edullinen ja unohtumaton hääjuhla ulkona luovuutesi ja huolellisen suunnittelun avulla. Pidä vieraslista pienenä, suosi itse tehtyjä koristeita ja valitse paikalliset palveluntarjoajat. Näillä vinkeillä voit säästää rahaa ja tehdä päivästä erityisen.

Vierasmäärän rajoittaminen

Pienempi vierasmäärä auttaa pitämään budjetin kurissa. Säästät tilavuokrissa ja tarjoiluissa17. Samalla luot lämpimän ja henkilökohtaisen juhlan tunnelman17.

Ulkojuhlissa vieraiden määrä vaikuttaa ohjelmaan ja tilan kokoon17.

DIY koristeet

Tee itse koristeet ja säästä. Voit käyttää luonnonmateriaaleja, kuten lehtiä ja oksia18. Ne tekevät juhlatilasta kauniin ja yksilöllisen.

Paikalliset palveluntarjoajat

Paikalliset palvelut tukevat yhteisöä ja säästävät kuluissa. Catering, kuvaus ja musiikki paikallisilta on usein edullisempaa18. Lisäksi paikallisten kanssa on helpompi sopia yksityiskohdista18.

Hääjuhlan aikataulutus

Hääjuhlan suunnittelu on todella tärkeää. Näin kaikki toimii hyvin ja vieraat tietävät, mitä tapahtuu. Aamulla jokainen hetki oli mietitty valmiiksi. Mukaan lukien aika aamupalalle, meikkaukselle ja kampauksille19. Seremoniamestari ja hänen tiiminsä miettivät ohjelmanumerot huolella20. He varmistivat, että kaikki sujui aikataulun mukaan20.

Mutta kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Iltapäivä venyi odotettua pidemmäksi sen takia. Morsian saapui kirkkoon myöhässä, 14:06, vaikka piti olla aikaisemmin19. Häätanssin piti alkaa klo 20:0019.

Juhlaa edistettiin hiukan etuajassa. Onnittelut sujuivat nopeammin kuin arveltiin20. Ohjelmassa ei näkynyt tarkkoja kellonaikoja, jotta voisimme olla joustavia20. Hääpari saapui paikalle 15:3019. Ruokailu ja puheet alkoivat 17:0019.

Kakku leikattiin ja kahvia tarjottiin 19:0019.

Häätanssi alkoi suunnitellusti. Tarkoitus oli lopettaa juhlat keskiyöllä ja lähteä lautalla19. Viimeinen lautta lähti klo 02:0019. Häämateriaalit tulostettiin Studio Uniccossa. Olimme tyytyväisiä lopputulokseen20.

Vieraille tarjottiin hyvin aikaa vapaaseen seurusteluun. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan20.

Yhteneväinen ilme luotiin käyttämällä samaa paperia kaikessa. Paikkakortit ja ohjelmat tehtiin samalla tyylillä20. Menun painaminen ohjelmaan auttoi vieraita seuraamaan illan kulkua20. Hyvä suunnittelu varmisti, että juhla eteni oikein2019.

Varautuminen sään muutoksiin

Oletko järjestämässä ulkohäitä? Sään muutoksiin varautuminen on tärkeää, jotta päivästä tulee täydellinen. Mieti sadesuojia ja telttoja ajoissa. Tämä auttaa pitämään juhlan onnistuneena, vaikka sää yllättäisi.

Ulkohäät altistavat juhlaväen säävaihteluille. Suomessa sää voi muuttua nopeasti. Siksi on viisasta olla valmistautunut kaikkeen.

Sadesuoja ja teltat

Kun etsit sitä täydellistä päivää juhlillesi, ajattele myös säävarausta. Teltta voi suojata sadetta vastaan. Se antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella häät sään mukaan ilman stressiä.

Sadesuojien ja telttojen suosio kasvaa. Ne ovat tärkeitä, kun suunnitellaan ulkohäitä21.

Vieraslahjat ja viltit

Vieraille mukavat sateenvarjot ja viltit lisäävät viihtyvyyttä. Ei tarvitse murehtia säästä. Kaunis viltti on loistava lahjaidea.

Vilttejä ja muita mukavuustuotteita arvostetaan ulkoilma- ja ekohäissä. Henkilökohtaiset ratkaisut ovat nyt suosittuja21.

Sään varalle suunnittelu on keskeistä ulkohäiden onnistumisessa. Tärkeää on pohtia eri vaihtoehtoja säämuutoksia varten. Näin varmistat, että juhlavieraasi viihtyvät, olipa sää mikä tahansa.

FAQ

Kuinka voin järjestää edulliset ulkohäät pienellä budjetilla?

Järjestä juhlat omalla tyylilläsi. Käytä apuna ystäviä ja perhettä. Esimerkiksi tee koristeet itse ja käytä uudelleen vanhoja materiaaleja.

Mitkä ovat suosituimmat ulkotilat häille Suomessa?

Monet ihmiset valitsevat paikkoja kuten Suomenlinnan ja Kytäjän Juhlatilan häilleen. Tarkasta paikan erityispiirteet, kuten historialliset rakennukset tai luonnonkaunis ympäristö.

Milloin on paras aika varata hääpaikka?

Varaa paikka ajoissa, sillä parhaat ajankohdat varataan nopeasti. Joustavuus päivämäärässä voi myös auttaa säästämään.

Miten voin vähentää koristelukustannuksia ulkohäissä?

Hyödynnä luontoa koristelussa. Tee itse kukkakaaria ja käytä luonnosta löytyviä materiaaleja. Tämä tuo persoonallisuutta ja säästää rahaa.

Mitä vaihtoehtoja on säästövinkkeihin ruoan ja juomien suhteen?

Voit säästää itse hankkimalla ruoat ja juomat. Kokeile tehdä oma buffet ja erikoistarjoilut. Näin tuot juhliin omaperäisyyttä.

Miten voin säästää hääpuvussa ja asusteissa?

Harkitse käytettyä hääpukua ja tee-itse-asusteita. Ompelija voi auttaa muokkaamaan asuja edullisesti.

Mitkä ovat tärkeimmät asiat, jotka tulisi huomioida pihajuhlien suunnittelussa?

Valaistuksen ja tunnelman luominen on tärkeää. Mieti, miten valaistus sopii juhlapaikkaan.

Miten viihteen ja ohjelman voi järjestää pienellä budjetilla?

Luovat itse suunnitellut ohjelmat eivät maksa paljon. Musiikkiesitykset ja leikit voivat tehdä juhlasta ikimuistoisen.

Kannattaako kutsut lähettää elektronisesti?

Elektroniset kutsut säästävät rahaa ja ovat ympäristöystävällisiä. Ne myös helpottavat vieraslistan hallintaa.

Mitä etuja on vieraslistan rajaamisessa?

Rajoittamalla vieraiden määrää kustannukset pienenevät. Voit käyttää paikallisia palveluita ja tukea alueesi taloutta.

Miksi hääjuhlan aikataulutus on tärkeää?

Hyvä aikataulu pitää juhlan sujuvana. Se auttaa vieraita pysymään kärryillä ohjelmasta.

Kuinka huomioida säävarmuus ulkohäissä?

Valmistaudu sään yllätyksiin varusteilla kuten sateenvarjoilla. Mukavuustuotteet, kuten lämpimät viltit, lisäävät viihtyvyyttä.

Lähdelinkit

 1. https://www.is.fi/seksi-parisuhde/art-2000009705037.html
 2. https://kiponniemi.fi/
 3. https://happens.fi/vuokratilat
 4. https://kotiliesi.fi/juhlat/ruokaideoita-kesahaihin/
 5. https://www.haat.fi/
 6. https://www.haat.fi/artikkeli/10-x-haapaikat-omat-ruoat-juomat
 7. https://blog.venuu.fi/edulliset-haatilat-suomessa/
 8. https://www.haat.fi/artikkeli/vuokraten-jarjestat-haajuhlat-edullisesti-vaivattomasti-ja-ekologisesti
 9. https://www.niceoo.com/fi/cheap-wedding-dresses/
 10. https://uniikkipuku.wordpress.com/category/juhlapukuja/
 11. https://www.lily.fi/blogit/sopivan-tiukkaa-elamaa/haat-viisi-haajarjestelyjen-ikuisuuskysymysta/
 12. https://venuu.fi/tilat/tomtebo
 13. https://www.juhlaviihde.fi/yritysjuhlat-helsinki/
 14. https://www.juhlaviihde.fi/ohjelmatoimisto-ohjelmapalvelut/
 15. https://sinfo.fi/Onnistuneet-juhlat/
 16. https://www.is.fi/perhe/art-2000000929905.html
 17. https://www.haat.fi/artikkeli/haapaikka-abc-parhaat-vinkit-juhlapaikan-valintaan-ja-pari-lisatarppia-parhaiden-juhlien-jarjestamiseen
 18. https://www.haat.fi/artikkeli/haat-ulkona-kahdeksan-vinkkia-telttahaihin
 19. https://sarahneyla.com/2019/07/03/haapaivan-aikataulu/
 20. https://www.lily.fi/blogit/mennaan-vaan/haiden-aikataulu/
 21. https://core.ac.uk/download/pdf/14918915.pdf

Saatat pitää myös näistä

Jätä kommentti

@2024 – Kaikki oikeudet pidätetään. Suunnitellut ja kehittänyt Edulliset Häät